Nelson Tanate
Nelson Tanate, geboren in 1991, is chef-kok bij De Librije in Zwolle. Met Molukse roots aan zijn vaderskant groeide hij op in een familie waar koken en gastvrijheid centraal stonden. Op 16-jarige leeftijd begon hij aan de middelbare hotelschool en koos al snel voor de keuken. Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij De Librije, waar hij zich in veertien jaar opwerkte van stagiair tot chef-kok. In 2024 behaalde hij op 33-jarige leeftijd de titel SVH Meesterkok, de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. Zijn Meesterproef werd geprezen om de verfijning en de subtiele Oosterse invloeden.
Naast zijn werk in de keuken is Tanate actief in het opleiden van jonge koks, onder andere via de Cas Spijkers Academie. Hij ziet zijn Meestertitel niet alleen als persoonlijke erkenning, maar ook als een podium om de volgende generatie te inspireren. Zijn rustige leiderschapsstijl en streven naar perfectie maken hem tot een boegbeeld binnen de Nederlandse gastronomie.
Voor Valderrama ontwikkelt Nelson – in navolging van Jonnie Boer – zijn eigen Extra Vierge Olijfolie Blend. – Coming Soon -.
