Valderrama Olijfolie logo

Wine Professional 2018

Maak kennis met Fred ten Kroode van Valderrama Olijfolie, reeds 15 jaar een van onze spraakmakende standhouders (118).

Op ons verzoek legt Fred legt uit waarom juist in 2018 de Wine Professional  voor Valderrama heel bijzonder beloofd te worden. Maar liefst twee sensationeel innovatieve introducties staan te popelen om op zijn stand geproefd te worden.

The Oriental Collection

 

Witte & Zwarte Truffel Olijfolie

Valderrama is er na een lange periode van onderzoek in geslaagd om een betrouwbare Witte truffel olijfolie en Zwarte truffel olijfolie te ontwikkelen. De eerste Topchef, die deze oliën proefde was Thomas Bühner van driesterren restaurant La Vie in Osnabrück. Thomas reageerde juichend enthousiast.

Witte truffel

Witte Truffel Olijfolie
Natuurlijke White Truffle, Tuber Magnatum Pico, van Alba in Italië, geïnfuseerd in de Valderrama Ocal olijfolie, zonder enige toevoeging van additieven en/of chemische aroma’s.

Zwarte Truffel

Zwarte Truffel Olijfolie
Natuurlijke Black Truffle, Tuber Melanosporum, van Spanje, geïnfuseerd in de Valderrama Ocal olijfolie, zonder enige toevoeging van additieven en/of chemische aroma’s.

Valderrama bevestigt zijn plaats als Premium Brand in de markt van de top olijfoliën opnieuw met deze bijzonder innovatieve ontwikkeling.

 

The Oriental Collection

Na het succes van haar Smoked Arbequina, lanceert Valderrama wederom een culinaire innovatie: de zes bijzondere olijfoliën uit haar Oriental Collection. De smaken worden verkregen door een proces van ‘maceration’, dit is een vorm
van koude extractie.

Kaffir Lime Leaves
Een verrassend frisse typisch oosterse smaakmaker.

Red Thai Curry
Dit kruidengerei heeft een complexe, intense smaak, enigszins pikant.

Ginger & Vanilla
Intens van karakter, enigszins pikant en zoet, uniek voor desserts.

Wasabi (Wasabi Japonica)
Pure Wasabi smaak, zonder de bekende heftige randverschijnselen.

Fresh Thai Chili
Fresh Thai Chili, een aparte beleving aan het einde van het smaakpallet.

Pandan Leaves
Pure oriëntaalse ‘touch’.

Korte film van Top Chef Soenil Bahadoer, restaurant De Lindehof** te Nuenen
In deze film bereidt Soenil een tussengerecht, bestaande uit drie bereidingen van de echte Japanse Wagyu, waarbij hij een aantal varianten uit The Oriental Collection op onvolgbare wijze toepast.

Informatie over The Oriental Collection (pdf).

0

Your Cart

Olijfolie voor meesterkoks