Valderrama Olijfolie logo

Wie zijn wij

Olijfolie die niet domineert, doch ondersteunt en begeleidt

Sinds 1853 werkt de Spaanse familie Valderrama met veel toewijding aan de plantage en cultivering van olijfbomen om een zo hoog mogelijke kwaliteit te bereiken met haar Extra Virgin. De grootvader van José Valderrama bouwde in 1920 de eerste olijfoliefabriek op het landgoed van de familie in Montilla (30km.noordoostelijk van Cordoba). Als elfde in het gezin Valderrama kwam José Ignácio Millán Valderrama niet in aanmerking voor opvolging van het familiebedrijf Valderrama Olijfolie. José was vervolgens 31 jaar werkzaam in de ICT wereld, startte in 1985 met 5 werknemers een Spaans vestiging op voor een Duitse Multinational : Software AG uit Darmstadt. Op het moment van zijn vertrek, in het voorjaar 2000, waren er meer dan 1000 mensen bij deze Spaanse vestiging werkzaam. Valderrama kreeg een groot aantal opties mee, die hij gelukkigerwijs onmiddellijk verzilverde.

sr Valderrama eigenaar Valderrama Olijfolie

Dit had tot gevolg dat Valderrama na zijn afscheid van Software AG, op zijn zestigste, besloot terug te keren naar zijn “roots”, om al zijn aandacht aan zijn droom te besteden : Het produceren van de beste Extra Virgin Olijfolie, door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologieën en met de inzet van zijn eigen ideeën op het gebied van innovatie en management, die hem zulke goede resultaten hadden verschaft in de ICT wereld. Om dit doel te bereiken, breidde José het landgoed uit in Montilla, dat hij van zijn grootouders had geërfd. Tegelijkertijd verwierf hij zich een tweede olijfolie hacienda, in Pueblanueva bij Toledo, een uur rijden ten zuiden van Madrid.

In relatief zeer korte tijd heeft hij beide bedrijven volledig gemoderniseerd. (het landgoed beslaat 273 Ha. met 75.000 olijfbomen) Hoogspanningsmasten werden aangelegd, totale irrigatie, waaronder de aanleg van gigantische waterspaarbekkens werd verwezenlijkt, nieuwe oogstmachines ontwikkeld en aangekocht. Samen met een werktuigbouwkundige ontwikkelde hij een radicaal andere, innovatieve wijze van produceren, dat resulteerde in de creatie van revolutionaire produktiefaciliteiten. Een totaal investering van meer dan € 8 miljoen.

Videoweergave productieproces

Hij promoot zijn bedrijf dan ook terecht met de slogan: Tradition & Technology” een combinatie van een eeuwenlange familie ervaring en nieuwe technologische toepassingen.

Verbeterde Kwaliteit

José Valderrama was zich bewust, dat deze nieuwe methode van produceren een verbeterde kwaliteit zou bewerkstelligen. Maar dat deze innovatieve methode, zoals later bleek, een zo hoog in de markt gepositioneerde olijfolie zou opleveren, kwam ook voor Valderrama als een complete verrassing. In november 2002 werd voor de eerste keer geoogst en geproduceerd volgens de nieuwe methode.

Spanje is de grootste olijfolieproducent ter wereld. Kwaliteit en ambacht bepalen het onderscheid onder de vele producenten van de grote olijfolieplas. Enkele SVH Meesterkoks gaan op stap om de oogst en de productie van olijfolie van Valderrama in La Pueblanueva in Spanje met eigen ogen te bekijken. ChefsFriends.nl kijkt mee.

Jonnie en Thérèse Boer, hebben met het oog op de komende feestdagen een pakket ontwikkeld met de ludieke naam “Borrelpakket”

De fles Arbequina 500ml. van Valderrama (private label Jonnie Boer) maakt op een prominente en centrale wijze deel uit van dit leuke Kerstpakket.

Zie : Borrelpakket van Librijeswinkel

Executive Chef Richard van Oostenbrugge van Hotel de L’Europe ** ( Amsterdam ) kookt met gerookte Arbequina olijfolie van Valderrama in het programma Business Class | Business Class Richard van Oostenbrugge | Uitzending Business Class.

Vijf variëteiten olijfolie van Valderrama Olijfolie uit Librije’s winkel ‘Olive oil by Jonnie Boer’. Ocal, Hojiblanca, Arbequina, Cornicabra en de Picudo olijfolie van Valderrama. Advertentie Vijf varieteiten van Valderrama Olijfolie uit Librije’s winkel (pdf).

Valderrama was destijds trendsetter in ‘olijfolieland’, door als eerste producent de olijfolie te centrifugeren in plaats van op de ‘eeuwenoude’ wijze te blijven persen. Ook nu weer geeft Valderrama de richting aan, door als eerste een ‘gerookte’ versie van zijn Arbequina op de markt te introduceren. De Smoked Arbequina wordt in een rookkast ‘koudgerookt’ op een mengsel van hooi, eikenhoutkrullen en diverse kruiden. Lees meer over gerookte Arbequina olijfolie>>

0

Your Cart

Olijfolie voor meesterkoks