Gepost op

Recept Ananasmikado

Een heerlijk gerecht van Gastronomixs

De essentie van deze compositie is de saus! Ananasmikado met ‘Mayo’ van Ocal Valderrama Olijfolie

Mayonaise met Valderrama Olijfolie Ocal

ANANASMIKADO MET ‘MAYONAISE’ VAN VALDERRAMA OCAL, ACACIAHONING EN LIMOEN

De essentie van deze compositie is de saus. Hij wordt als een mayonaise bereid en heeft vele smaaklagen en dat terwijl het uit maar drie ingrediënten bestaat. De honing zorgt voor het bloemige en zoete, de limoen voor het zuur en aroma en door de toevoeging van de Valderrama Ocal krijgt de saus een ‘groen’ karakter. Het combineert fantastisch met gekaramelliseerde ananas en rauwe appel. De hele compositie is geïnspireerd op een klassieker van Alain Passard.

Ingrediënten:

MAYONAISE

150 gram acaciahoning
2 limoenen
2,5 dl Valderrama Ocal

ANANAS FRITES

750 gram rijpe ananas
50 ml geklaarde boter
rietsuiker

OVERIG

roze peper
Atsina cress
groene appel
goudsbloem

WERKWIJZE MAYONAISE

Pers het sap uit de limoenen en doe samen met de honing in een maatbeker.
Voeg de Valderrama Ocal olie toe terwijl je mengt met een staafmixer (zoals je mayonaise maakt).

WERKWIJZE ANANAS FRITES

Snij de schil van de ananas en snij de ananas verticaal in vieren.
Verwijder de kern en snij het vruchtvlees in mikado’s.
Verwarm de geklaarde boter en bak de ananas goudbruin.
Strooi er suiker over en laat karamelliseren. Zorg dat de ananas stevig blijft.

AFWERKING

Vorm een soort mikado van de warme gebakken ananas.
Werk dit af met een mikado van flinterdunne groene appel.
Garneer met de Atsinacress, goudsbloem en rasp van limoen.
Werk royaal af met de mayonaise.