Valderrama Olijfolie logo

Publicatie Mario Ridder

Publicatie Mario Ridder – Mario Ridder van Restaurant Zwethheul**

MEESTERKOK MARIO RIDDER**, EEN LICHTEND VOORBEELD VOOR JONGE KOKS

Op de vraag in september 2008 waarom Mario Ridder, chef van restaurant De Zwethheul** in Schipluiden graag SVH Meesterkok wilde worden kreeg de Commissie Meesterproef te horen: `Omdat het ik het verdiend heb`.

Cees Helder: `En dat klopt, Mario is een echte SVH Meesterkok`. Cees Helder benadrukte vervolgens dat de titel niet alleen voor Mario Ridder van belang was, maar ook voor de uitstraling richting alle jonge koks. `We hebben helden nodig in de horeca en Mario is zo’n held`.

De hoogtepunten in Mario’s carrière rijgen zich aaneen tot een smakelijk succesverhaal, dat door kenners en gasten unaniem wordt onderschreven. Zo was 2008 een geweldig jaar voor deze chef-kok. Hoewel hij zijn gastronomische sporen al ruimschoots had verdiend, kreeg hij daar in 2008 ook alle erkenning voor. Verkozen tot Chef van het Jaar 2009 door het toonaangevende GaultMillau, toegetreden tot het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, de tweede Michelinster eervol behouden en als klap op de vuurpijl de overname van restaurant De Zwethheul.

Mario’s keuken wordt geroemd om de combinatie van klassieke eenvoud en pure klasse. Alleen de beste ingrediënten, recepturen en bereidingen vinden hun weg naar de menukaart. Als Meesterkok is Mario zelfbewust genoeg bij het maken van eigenzinnige keuzes, professioneel genoeg om nooit te verslappen en enthousiast genoeg om de liefde voor het vak te vertalen naar het bord van de gast. Zijn persoonlijk motto: “Kwaliteit overleeft alles en iedereen” dat volledig recht doet aan de passie en ambitie van Mario Ridder.

Wie denkt dat de culinaire top altijd gepaard gaat met gereserveerde omgangsvormen en een stijve bediening, heeft De Zwethheul nog nooit bezocht. Iedere gast mag rekenen op dezelfde hartelijke ontvangst. De Zwethheul is een sfeervol, levendig restaurant waar mensen komen om te genieten. Dat zie je en dat voel je, al vanaf het eerste moment dat je er over de drempel stapt.

De beste manier om Mario’s keuken te leren kennen, is gewoon aan tafel. Genietend van wat hij u voorschotelt en van de sfeer waarmee hij dat eten omringt. Mario bouwt voort op de klassieke Franse keuken en geeft deze een volstrekt eigen twist. Samengesteld, aangekleed en opgemaakt door zijn onmiskenbare hand. Enerzijds van een zeldzame kwaliteit, anderzijds van een pure eenvoud. Géén liflafjes, géén poespas, dat is Mario ten voete uit.

Mario kookt voor Recepten van Topchefs een drietal gerechten, waarbij hij in ieder gerecht andere variëteiten van Valderrama Olijf Olie gebruikt en andere cressen van Koppert Cress toepast.

0

Your Cart

Olijfolie voor meesterkoks