Valderrama Olijfolie logo

Olijfolie

De betere olijf oliën hebben de vermelding ‘Olijfolie Extra Virgen’ oftewel ‘Olijfolie Extra Vierge’ zoals wij deze titel kennen. De vijf variëteiten van Valderrama dragen allen deze Spaanse titel ‘Extra Virgin’.

Welke olijfolie staat aan de top?

Er zijn in Nederland ongeveer 800 verschillende merken. Er is slechts één olijfolie in Nederland, die op zijn website kan bogen op de aanwezigheid van maar liefst 80 Michelin Chefs met 1, 2 of zelfs 3 sterren. Deze Top Chefs koken in ReceptenvanTopchefs.nl ieder drie gerechten en in ieder gerecht gebruiken zij andere variëteiten van Valderrama. Een overtuigend bewijs dat vele top chefs voor Valderrama Olijfolie Extra Vierge kiezen.

De kwaliteit van Valderrama

Soenil Bahadoer & The Oriental Collection olijfolie

De Olijfolie Extra Vierge van Valderrama is een kwaliteit die je nergens anders terugvindt. De smaak wordt gekenmerkt door een zachtheid en subtiliteit die alle soorten gerechten met slechts een kleine hoeveelheid tot een topniveau kan tillen. Niet voor niets gebruiken de beste chefkoks van Nederland de oliën van Valderrama om hun gerechten te laten spreken. Maar wat maakt dit product zo uniek?

Productiesnelheid bepaalt de kwaliteit van Olijfolie Extra Vierge

De olijven op transportNiet persen, maar centrifugeren – Om Valderrama olijfolie te maken, worden de olijven niet geperst. In het productieproces worden de vruchten supersnel gecentrifugeerd zodat water, olie en pulp van elkaar worden gescheiden. Vooral het elimineren van pulp in de vroege fase van het proces zorgt ervoor dat deze olijfolie zijn pure, zachte en aromatische karakter krijgt. De schillen, pitten bevatten een hoog tannine gehalte die een bittere, ruwe smaak afgeeft. Door deze stof in een vroeg stadium buitenspel te zetten, komt de ware smaak naar voren. Dit zorgt voor een olijfolie die zo fantastisch is, dat je nooit meer anders wil. Lees verder over de unieke smaak van de varianten en hun toepassingen bij de productinformatie op deze website.

Olijfolie uitgekozen door driesterren chef Jonnie Boer en verkrijgbaar in eigen winkel

Icoon Jonnie en Therese Boer van De Librije kiezen voor Olijfolie Extra vierge van ValderramaJonnie en Thérèse Boer hebben gekozen om de olijfolie van Valderrama onder het private label van De Librije te brengen. Jonnie verkoopt Valderrama in zijn winkel in Zwolle. Op dit moment is bij Librije’s Winkel de variëteit Arbequina in twee verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, te weten een fles van 500ml. en een schitterende Grand Cru fles van 750ml. Deze Arbequina olijfolie wordt uiteraard ook in de restaurants De Librije en Librije’s Zusje aan tafel uitgeschonken. Vanaf oktober 2012 zullen alle vijf variëteiten van Valderrama in Librije’s Winkel onder het huismerk van Jonnie & Thérèse Boer te koop zijn. De naam van hun huismerk is EEK & Eulie, hetgeen Oud Zwolsch is voor ‘Azijn & Olie’. Deze vijf variëteiten zullen via de groothandel Voets Specialiteiten in Schijndel beschikbaar komen voor de betere speciaalzaak en de olijfolie winkel in geheel Nederland. Het mag duidelijk zijn dat producent José Ignacio Valderrama uitermate trots is, dat iemand van de imposante postuur van Jonnie Boer zo uitgesproken voor zijn product heeft gekozen.

icoon Michelinsterren bij Chefs RevolutionTijdens de indrukwekkende manifestatie ‘Chef’s Revolution’ in Zwolle vond een workshoplunch plaats o.l.v. voormalig driesterren chef Cees Helder de samenwerking tussen De Librije en Valderrama gevierd. Tijdens deze happening werd de introductie van de nieuwe Eek & Eulie / Valderrama olijfolie gevierd in aanwezigheid van maar liefst 29 Michelin sterren uit binnen- en buitenland. Voor de eerste keer in de historie werden de drie Nederlandse driesterrenchefs, Sergio Herman, Cees Helder en Jonnie Boer op één foto vereeuwigd. Vele schrijvende, fotograferende en filmende media hebben hier verslag van gedaan.

De 5 verschillende variëteiten van Valderrama + De Grand Cru

Valderrama heeft 5 single variëteiten en een ‘blend’ die het beste van de 5 top variëteiten in zich heeft: de Grand Cru. U kunt de olijfolie kopen in 250, 500 en 1000 ml flessen op de webshop van Valderrama. De Grand Cru in fraaie flessen van 750ml.

De Hojiblanca bevat zachte tonen van jong groen hout, liguster, tomaat en rucola. Deze olie kan hogere temperaturen verdragen wat hem ideaal maakt voor het bakken en braden van tonijn en alle vleesbereidingen, ook geschikt voor gevulde tomaatjes.
De Arbequina heeft een rijk aroma van groene appeltjes, net gemaaid gras, limoen, mango en banaan. De Arbequina komt uitstekend tot zijn recht in salades, dressings, risotto’s, het glaceren van groenten. Ook is zij uniek over verse vruchten, zoals gele meloen, ananas en banaan.
Ocal is de meest neutrale een zachte olijfolie die men kan proeven, bijna drinkbaar! De Ocal is geschikt om te aromatiseren, groenten te glaceren, puree af te maken, over carpaccio, om alle soorten ijs te draaien en sabayons af te maken.
Cornicabra is de meest uitgesproken van de ‘vijf’. De tonen van groen gras, grapefruit, citroen en een pepertje maken Cornicabra uitermate geschikt voor het bakken en braden van alle wild en gevogeltegerechten en een flinke scheut in stoofschotels
Picudo heeft een verfijnde olijvensmaak met een ‘nootje’ en een ‘botertje’, ideaal voor het bereiden van alle mayonaises en witvis, langoustines en in vissoepen, het afmaken van puree en pasta’s en bijzonder geschikt om vis- en groenten sauzen te monteren.

0

Your Cart

Olijfolie voor meesterkoks