Olijfolie winkel

Welke olijfolie staat aan de top?

Er zijn in Nederland ongeveer 800 verschillende merken olijfolie. Er is slechts één olijfolie in Nederland, die op zijn website kan bogen op de aanwezigheid van maar liefst 80 Michelin Chefs met 1, 2 of zelfs 3 sterren. Deze Top Chefs koken ieder drie gerechten en in ieder gerecht gebruiken zij andere variëteiten van de olijfolie van Valderrama. In de meeste gevallen legt de chef in de film uit waarom hij speciaal die variëteit van Valderrama in dat specifieke gerecht toepast. Een overtuigend bewijs dat vele top chefs voor Valderrama olijfolie kiezen.

Olijfolie uitgekozen door driesterren chef Jonnie Boer en verkrijgbaar in eigen winkel

Jonnie en Thérèse Boer hebben in april 2012 gekozen om de olijfolie van Valderrama onder het private label van De Librije te brengen. Jonnie verkoopt Valderrama in zijn winkel in Zwolle. Op dit moment is bij Librije’s Winkel de variëteit Arbequina in twee verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, te weten een fles van 500ml. en een schitterende Grand Cru fles van 750ml. Deze Arbequina olijfolie wordt uiteraard ook in de restaurants De Librije en Librije’s Zusje aan tafel uitgeschonken. Vanaf oktober 2012 zullen alle vijf variëteiten van Valderrama in Librije’s Winkel onder het huismerk van Jonnie & Thérèse Boer te koop zijn. De naam van hun huismerk is EEK & Eulie, hetgeen Oud Zwolsch is voor ‘Azijn & Olie’. Deze vijf variëteiten zullen via de groothandel Voets Specialiteiten in Schijndel beschikbaar komen voor de betere speciaalzaak en de olijfolie winkel in geheel Nederland. Het mag duidelijk zijn dat producent José Ignacio Valderrama uitermate trots is, dat iemand van de imposante postuur van Jonnie Boer zo uitgesproken voor zijn product heeft gekozen.

Tijdens de indrukwekkende manifestatie ‘Chef’s Revolution’ in Zwolle vond een workshoplunch plaats o.l.v. voormalig driesterren chef Cees Helder de samenwerking tussen De Librije en Valderrama gevierd. Tijdens deze happening werd de introductie van de nieuwe Eek & Eulie / Valderrama olijfolie gevierd in aanwezigheid van maar liefst 29 Michelin sterren uit binnen- en buitenland. Voor de eerste keer in de historie werden de drie Nederlandse driesterrenchefs, Sergio Herman, Cees Helder en Jonnie Boer op één foto vereeuwigd. Vele schrijvende, fotograferende en filmende media hebben hier verslag van gedaan.

Olijfolie winkel bij u in de buurt?

Zoals hierboven uitgelegd is het gecombineerde merk Eek & Eulie / Valderrama vanaf oktober in een groot aantal speciaalzaken en met name in dé olijfolie winkel verkrijgbaar. Bezoek eens een olijfolie winkel en vraag of u de ongeëvenaarde kwaliteit van dit top product mag proeven. U zult dan ongetwijfeld tot de conclusie komen dat Jonnie Boer terecht voor Valderrama olijfolie heeft gekozen. Belangrijk : met name de Grand Cru fles van 750ml. leent zich bij uitstek om als cadeau te fungeren. Wij zien u graag in een van onze olijfolie winkels tegemoet.