Olijfolie webwinkel

Welke olijfolie is de beste?

Olijfolie heeft het laatste decennium flink zijn opmars gemaakt in de Nederlandse keuken. Het is gezond, en voor mediterrane en Hollandse gerechten en dressings is het een onmisbaar ingrediënt geworden. Er zijn veel verschillende soorten olijfolie op de markt en een aantal daarvan is in de supermarkt of in een webwinkel te koop. Maar welke olie is nu geschikt voor welk gerecht? Is elke olie even geschikt om te verhitten? En hoe weet je nou of de duurdere fles ook echt beter is?

100% pure olijfolie

Als het om de olijfolie van Valderrama gaat, weet u 100% zeker dat u een puur kwaliteitsproduct in huis haalt voor een hele goede prijs. Het is een olijfolie waar de beste zorg aan besteed is. Jarenlang vakmanschap gaat hand-in-hand met innovatieve productiemethoden. Deze vernieuwende methode is niet ingewikkeld, maar gaat uit van hele simpele principes:

• Het zo veel mogelijk behouden van het goede van de vrucht (een olijf is een vrucht).
• Zo min mogelijk tijd verliezen tussen de ‘pluk’ en het eindproduct.
• De temperatuur tijdens het proces zo laag (onder de 20 graden Celsius) houden.
• Zuurstofvrij, onder stikstof, bewaren om oxidatie (bederf) te voorkomen.

Zo komt de pure en unieke olijfolie van Valderrama tot stand. Vele topchefs roemen Valderrama om haar zachte smaak en het weinig dominante karakter. Valderrama ondersteunt en begeleidt een gerecht i.p.v. te domineren. Hierdoor kan een schitterende smaakbalans in hun gerechten tot stand worden gebracht.

Olijfolie webwinkel

De website van Valderrama staat bol van uitstekende informatie over hoe je olijfolie het beste kunt gebruiken en welke variëteit er geschikt is voor welke toepassing. Neem een kijkje in webwinkel van Valderrama olijfolie en kies voor een van de 5 overheerlijke variëteiten, of voor de Valderrama Grand Cru. Ook de fles van Jonnie Boer (huismerk De Librije: Eek & Eulie) wordt op deze site te koop aangeboden. Jonnie de Boer is een topchef die in zijn 3-sterren Michelinrestaurant ‘De Librije’ standaard een schaaltje Valderrama olijfolie serveert aan zijn gasten.