Valderrama Olijfolie logo

Smoked Arbequina

Valderrama, introduceerde tijdens Gastvrij Rotterdam “Smoked Arbequina” als uniek resultaat van een nieuw innovatie.

Valderrama was destijds trendsetter in ‘olijfolieland’, door als eerste producent de olijfolie te centrifugeren in plaats van op de ‘eeuwenoude’ wijze te blijven persen. Ook nu weer geeft Valderrama de richting aan, door als eerste een ‘gerookte’ versie van zijn Arbequina op de markt te introduceren. De Smoked Arbequina wordt in een rookkast ‘koudgerookt’ op een mengsel van hooi, eikenhoutkrullen en diverse kruiden. Volgens een ‘rookmethode, zoals deze in Finland reeds 1000 jaar gebruik is, m.d.v. dat deze wordt uitgevoerd in op de Finca van Valderrama in Toledo.

Het effect is verbluffend. Het ruiken van deze olijfolie is reeds een feest. Een fantastisch en uniek aroma maakt zich van de reukzin meester. De smaakbeleving overtreft alsnog de hierboven beschreven geurervaring. Belangrijk te vermelden, dat de rooksmaak alleen door het rookproces wordt bereikt, er worden door Valderrama géén essences of andere zaken toegevoegd. De Arbequina blijft 100% olijfolie zonder enige toevoeging.

'Smoked' Arbequina van Valderrama Olijfolie

Smoked Arbequina

Smoked Arbequina

Toepassing: Een paar druppels gemengd door ‘Steak Tartare’ of een tartaar van verse tonijn, witvis of zalm genereert een geheel andere beleving tijdens het nuttigen. Spray een ‘pufje’ over lamsvlees, rundvlees, varkensvlees of wild, bereid op de ‘plancha’ om een verrassend effect van het bereide vleesproduct te bereiken. “Smoked Arbequina” leent zich bij uitstek voor de bereiding van barbecue mayonaises. Bij het gebruik van “Smoked Arbequina” geldt: ”Less is more”, in dat geval komen de aroma’s het meest verfijnd tot hun recht.

Gerechten bereid met Smoked Arbequina


0

Your Cart

Olijfolie voor meesterkoks