Valderrama Olijfolie logo

OLIE op het VUUR

Aflevering 1 Videotorial

René Brienen van sterrestaurant Brienen aan de Maas in het Noord-Limburgse Well kookt graag met olijfolie. Hij kiest voor olijfolie op de Big Green Egg als basis voor al zijn sauzen. In onze nieuwe rubriek Olie op het vuur geeft René tekst en uitleg.

Aflevering 2 Videotorial

Michel van der Kroft, executive chef bij restaurant ‘t Nonnetje** in Harderwijk heeft medewerking verleend aan de serie “Olie op het Vuur”. Michel konfijt een octopus gedurende 12 uur op 70 graden Celcius in Valderrama Picudo olijfolie. Hij begeleidt dit ingrediënt met gebeukte Opperdoezer Rondjes en een schitterende groenten garnituur. Het mag gezegd: het is een uiterst leerzaam project geworden.

Aflevering 3 Videotorial

Soenil Bahadoer** bereidt drie gerechten met de nieuwe productlijn van Valderrama Olijfolie ‘The Oriental Collection’ De Nederlandse Topchef van Hindoestaans/Surinaamse afkomst, Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof** in Nuenen is een fenomeen in het subtiel combineren van exotische producten in zijn Franse keuken. Soenil was de eerste Chef in de Benelux, die de gehele serie in zijn totaliteit heeft door geproefd. Soenil was na afloop zo waanzinnig enthousiast, dat hij spontaan aanbood om ambassadeur van de nieuwe Oriental Collection te worden. Dit heeft tot direct gevolg gehad, dat Richard Kok van www.chefsfriends.nl een korte film heeft geproduceerd, waarin drie toepassingen in één gerecht van Wagyu, door hem zijn vastgelegd.

Serie “OLIE op het VUUR”

Valderrama en ChefsFriends.nl zijn een samenwerking aangegaan. Fantastische video-educatie over specifieke toepassingen met de verschillende variëteiten van Valderrama. Bekende Topkoks hebben inmiddels enthousiast hun medewerking toegezegd. 

In de eerste film legt René Brienen* uit hoe je met Picudo de mooiste basisnectar kunt bereiden, voor bijvoorbeeld alle mousseline, hollandaise bereidingen.

In de tweede film laat Michel van der Kroft** zien hoe je octopus gedurende 12 uur konfijt in dezelfde Picudo.

Een uiterst leerzaam project voor elke kok, professioneel of amateur!

0

Your Cart

Olijfolie voor meesterkoks