Posted on

Miljoen bezoekers voor Recepten van Topchefs

Entree, het platform voor de horecaMiljoen bezoekers voor ReceptenvanTopchefs.nl

Bericht van EntreeMagazine.nl / DINSDAG 17 MAART 2015

Zaterdag, 14 maart 2015, vierde receptenvantopchefs.nl (RVTC) in het Miele Inspirience Centre te Vianen de 1 miljoenste bezoeker. Onder leiding van Executive Chef Jeroen Robberegt en de coaches Cees Helder, Roger Rassin en Paul Fagel, bij elkaar opgeteld goed voor maar liefst 7 Michelin sterren, kookten de 64 aanwezige gasten een menu, bestaande uit de respectievelijke favoriete signatuur gerechten van deze Topchefs. Gerechten, die uiteraard voor een ieder toegankelijk zijn op de site van RVTC.

Fred ten Kroode opende deze speciale dag met een historisch overzicht, hoe RVTC vanaf september 2008 met een gemiddelde van 19 bezoekers per maand, uitgroeide tot een culinair instituut, dat op dit moment, maar liefst 300.000 bezoekers per jaar scoort en zich met een geheel eigen stijl een unieke plek in de in de culinaire wereld van vandaag heeft verworven. Fred maakte tevens duidelijk, dat de organisatie niet één specifieke bezoeker als de miljoenste bezoeker heeft willen aanwijzen, maar alle 64 gasten te samen het kenmerk van de miljoenste bezoeker heeft toegekend.

De coaches presenteerden in eerste instantie de bereiding van hun gerecht tot en met het uitserveren. In tweede termijn demonstreerden zij de wijze waarop het gerecht moest worden afgemaakt en op het bord gepresenteerd diende te worden. Het menu zag er als volgt uit:

Voorgerecht

Ossenhaastartaar, eidooiermousseline en ansjovistapenade. Coach: Cees Helder, voormalig Patron Cuisinier van restaurant Parkheuvel*** in Rotterdam.

Tussengerecht

Kreeft thermidor, hollandaisesaus. Coach: Paul Fagel, voormalig Patron Cuisinier van restaurant Duurstede* te Wijk bij Duurstede.

Hoofdgerecht

Anjou duif, rode biet, doperwten, framboos. Coach: Roger Rassin, executive Chef van restaurant La Rive* in het hoofdstedelijk Amstel Hotel.

Nagerecht

Meringues , geroosterde amandelen, Zwiterse room, Lambada aardbeien met Grand Marnier. Coach: Cees Helder.

De gasten kregen na iedere bereiding ruimschoots de gelegenheid om onder het genot van mooie wijnen, van hun eigen bereide gerecht te genieten. De presentatie was in handen van de vaste presentatrice van RVTC, Ramona van Zweden. Schitterende momenten werden vastgelegd door het eigen camerateam van RVTC en zullen spoedig op de site van RVTC worden gepubliceerd. Niet alleen de gasten waren buitengewoon enthousiast over deze ongewone culinaire happening, ook de partners van RVTC waren bijzonder gelukkig met het succes en de fantastische sfeer, die Miele in het Inspirience Centre wist te creëren.

De partners van ReceptenvanTopchefs.nl:

Koppert Cress | Valderrama Olijf Olie | Miele Nederland | Verstegen Sauces & Spices