Posted on

Chaudfontaine Lady Chef of the year

Publicatie PassionHI – Bekijk de pdf

Chaudfontaine Lady Chef of the Year 2015. Anne-Sophie Breysem De Kwizien Hasselt.

Een mooiere eerste vrouwelijke kandidaat voor ‘Recepten van Topchefs’ konden ze niet dromen: deze kersverse Lady Chef van België. Dit is niet enkel de eerste vrouwelijke maar meteen ook een eerste Belgische Chef.

Koppert Cress en Valderrama - Anne Sophie Breysem - Lady chef 2015 - De Kwizien - PASSION HI

Eerlijke producten
Ieder jaar staat er een thema centraal dat de Lady Chef verwerkt in haar menu. Dit jaar is dat ‘Ode aan de oorsprong’. Anne-Sophie vertelt dat ze het belangrijk vindt om met eerlijke producten te werken die met zorg geproduceerd zijn. Het vlees en de vis waarmee ze in haar gerechten werkt, zijn producten die van boerderij tot bord te traceren zijn. De Gressingham eend, die tijdens het kweken in vrije buitenlucht leeft, en niet onder dwang worden gevoederd. Zo stelt ze in haar eerste gerecht Schotse zalmforel voor. Deze vis wordt op de meest natuurlijke manier gekweekt. Dit geldt ook voor het andere gerecht met het Welsh lamsvlees dat het EU-label BGA draagt, waarmee kwaliteit en herkomst verzekerd zijn. Bij de productie staat ook hier het welzijn van de dieren centraal.

Wijn
Elk gerecht wordt ten slotte begeleid met een Duitse wijn, geselecteerd door de uitbater en sommelier van De Kwizien, Filip Vanheusden. Duitse wijnen bieden een onovertroffen variatie aan smaken. Iedere wijn staat garant voor topklasse, complementair aan de heerlijke gerechten die Anne-Sophie serveert.

KOPPERT CRESS en VALDERRAMA
Bij deze filosofie sluiten de producten van Koppert Cress en Valderrama natuurlijk naadloos aan. Beide bedrijven leveren niet alleen kwaliteitsproducten, maar zijn ook qua bedrijf duurzaam en vooruitstrevend. Bovendien heeft zowel Koppert Cress als Valderrama een keur aan soorten en variëteiten zodat er eigenlijk wel altijd iets te vinden is dat aansluit bij het creatieve moment van de chef.

In beide gerechten wordt op een functionele manier gewerkt met de Verschillende Koppert Cress Cressoorten die daadwerkelijk bijdragen aan de beleving Van het gerecht. de Valderrama olijfolie gebruikte anne-Sophie zodat het enigen Karakter Van de olie herkenbaar bleef en tegelijkertijd de bereiding opwaardeerde. Anne-Sophie Breysem “Het mooie aan het thema vind ik ook de persoonlijke link,” aldus de nieuwe Chaudfontaine Lady Chef of the Year. “Ik heb me bij De Kwizien op 4 jaar tijd kunnen opwerken van keukenhulp tot chef. Een leerschool die zo waardevol was en me zo veel kennis gaf. Wat je ook bereikt hebt, je mag nooit vergeten waar je ooit begonnen bent. Ten slotte ligt mijn oorsprong ook bij mijn ouders, die ik ontzettend dankbaar ben voor alle steun tijdens mijn carrière.”: zo zegt Anne-Sophie.