Publicaties Valderrama olijfolie

De nieuwste publicaties van Valderrama Olijfolie

Valderrama Olijfolie heeft vanaf haar eerste introductie op de Nederlandse markt  veel aandacht gekregen van de pers. Van kleine berichtjes tot prachtige katernen verschenen met vaste regelmatig in de dagbladen, vakbladen, opinieweekbladen en glossy magazines. De laatste twee jaar publiceren een groot aantal tijdschriften en websites de complete recepten uit de serie ‘ReceptenvanTopchefs’, een culinaire site waar inmiddels meer dan 80 Michelin Chefs ieder drie signatuur gerechten tonen. In elk gerecht gebruiken zij variëteiten van de olijfoliën van Valderrama en cressen van het tuinbedrijf Koppert Cress. Koppert Cress en Valderrama zijn twaalf jaar geleden gestart  met de productie van deze films.  Alle opnamen vinden  plaats in de keuken van Miele,  die is omgetoverd tot een professionele TV studio.  De films, compleet met de recepturen en schitterende foto’s van de gerechten  zijn te bekijken  op www.receptenvantopchefs.nl. Meer dan 20.000 bezoekers visiteren maandelijks deze site, die inmiddels als een ‘standaard’ in de gastronomie wordt ervaren.

INOVATIE AWARD 2003Olijfolie blindtestkookadvies Cees Helderkookstudiogids


Sterrenchef René Brienen en Valderrama Picudo

René Brienen
Bron: Gastvrij Magazine - Facebook GastvrijMagazine
René Brienen is een fervent gebruiker van Valderrama olijfoliën. “Valderrama maakt pure oliën, van één olijvenras. “De smaken zijn puur, mede doordat elke olie gemaakt is van één olijvenras. Die olijven worden bovendien niet geperst, maar supersnel gecentrifugeerd zodat water, olie en pulp van elkaar worden gescheiden.” - Bekijk de pdf


Op zoek naar het Spaans goud

2016-gastronomie-1
Audi Magazine ging met topkok René Brienen naar de oorsprong van het Spaanse goud, waarmee hij zo graag werkt: de single estate olijfoliën van Valderrama uit de buurt van Toledo. In zijn modern geleide olijfoliehacienda combineert game-changer Jose Ignacio heritage met hightec. Bekijk de pdf


Chaudfontaine Lady Chef of the year 2015. Anne-Sophie Breysem van De Kwizien in Hasselt

Anne-Sophie-BreysemEen mooiere eerste vrouwelijke kandidaat voor ‘Recepten van Topchefs’ konden ze niet dromen: deze kersverse Lady Chef van België. Dit is niet enkel de eerste vrouwelijke maar meteen ook een eerste Belgische Chef.

Eerlijke producten
Ieder jaar staat er een thema centraal dat de Lady Chef verwerkt in haar menu. Dit jaar is dat ‘Ode aan de oorsprong’. Anne-Sophie vertelt dat ze het belangrijk vindt om met eerlijke producten te werken die met zorg geproduceerd zijn. Het vlees en de vis waarmee ze in haar gerechten werkt, zijn producten die van boerderij tot bord te traceren zijn. De Gressingham eend, die tijdens
het kweken in vrije buitenlucht leeft, en niet onder dwang worden gevoederd. Zo stelt ze in haar eerste gerecht Schotse zalmforel voor. Deze vis wordt op de meest natuurlijke manier gekweekt.
Dit geldt ook voor het andere gerecht met het Welsh lamsvlees dat het EU-label BGA draagt, waarmee kwaliteit en herkomst verzekerd zijn. Bij de productie staat ook hier het welzijn van de dieren centraal.

Wijn
Elk gerecht wordt ten slotte begeleid met een Duitse wijn, geselecteerd door de uitbater en sommelier van De Kwizien, Filip Vanheusden. Duitse wijnen bieden een onovertroffen variatie aan smaken. Iedere wijn staat garant voor topklasse, complementair aan de heerlijke gerechten die Anne-Sophie serveert.

KOPPERT CRESS en VALDERRAMA
Bij deze filosofie sluiten de producten van Koppert Cress en Valderrama natuurlijk naadloos aan. Beide bedrijven leveren niet alleen kwaliteitsproducten, maar zijn ook qua bedrijf duurzaam en vooruitstrevend. Bovendien heeft zowel Koppert Cress als Valderrama een keur aan soorten en variëteiten zodat er eigenlijk wel altijd iets te vinden is dat aansluit bij het creatieve moment van de chef.

IN BEIDE GERECHTEN WORDT OP EEN FUNCTIONELE MANIER GEWERKT MET DE VERSCHILLENDE KOPPERT CRESS CRESSOORTEN DIE DAADWERKELIJK BIJDRAGEN AAN DE BELEVING VAN HET GERECHT.

DE VALDERRAMA OLIJFOLIE GEBRUIKTE ANNE-SOPHIE ZODAT HET EIGEN KARAKTER VAN DE OLIE HERKENBAAR BLEEF EN TEGELIJKERTIJD DE BEREIDING OPWAARDEERDE.

Anne-Sophie Breysem
“Het mooie aan het thema vind ik ook de persoonlijke link,” aldus de nieuwe Chaudfontaine Lady Chef of the Year. “Ik heb me bij De Kwizien op 4 jaar tijd kunnen opwerken van keukenhulp tot chef. Een leerschool die zo waardevol was en me zo veel kennis gaf. Wat je ook bereikt hebt, je mag nooit vergeten waar je ooit begonnen bent. Ten slotte ligt mijn oorsprong ook bij mijn ouders, die ik ontzettend dankbaar ben voor alle steun tijdens mijn carrière.”: zo zegt Anne-Sophie.

recepten op www.passionholdsimpressions.com

Bekijk de publicatie van PassionHI


Proefschrift jaargang 28 nummer 3 Gerookte Arbequina van ValderramaGerookte Arbequina

Bijzondere smaakmaker van Valderrama
Er is olijfolie en er is olijfolie. Zelfs binnen het predicaat ‘extra virgin’ zit veel kwaliteitsverschil. Om over de smaak nog maar te zwijgen… Welnu, dat laatste doen we nou net niet, want is het niet juist dáárom dat het kiezen van een goede olijfolie draait? Lees meer...


Feestelijke workshop 'Miljoenste' bezoeker groot succes!

Videoregistratie van het fantastische kookfestijn t.g.v. miljoenste  bezoeker op de site "ReceptenvanTopchefs"


Sterrenchef Dick Middelweerd over Valderrama’s nieuwste smaaksensatie: 'Zeer gecharmeerd van de Smoked Arbequina’

Met de Smoked Arbequina olijfolie presenteert Valderrama een unieke smaaksensatie: olijfolie met een rooksmaak. Net zoals de andere olijfolies van dit Spaanse merk, bevat de Smoked Arbequina geen kunstmatige toevoegingen zoals essences of aroma’s.“De rooksmaak ontstaat door koud roken (onder de 20 graden Celcius) boven een mengsel van hooi, krullen van eiken- en beukenhout en een mengsel van kruiden.Welke kruiden het precies zijn, houdt Valderrama om begrijpelijke redenen voor zichzelf. In Finland past men deze methode al 1000 jaar toe. Onze olijfolie wordt gerookt op de Valderrama finca in Toledo”, vertelt Fred ten Kroode, Area Salesmanager Benelux.

Valderrama perst geen olijven, maar centrifugeert ze. Met dit procedé werken ze al meer dan tien jaar. De Smoked Arbequina is gelanceerd op de Horecabeurs Gastvrij in Rotterdam, afgelopen september. Fred: “Sindsdien gebruiken veel topchefs deze nieuwe variant van Valderrama om hun sauzen een hint, of zo je wilt een vleugje ‘rook’ mee te geven.Ik adviseer iedereen om tijdens het gebruik de uitdrukking ‘less is more’ zeer serieus te nemen.Voeg het per druppel toe zodat de smaak niet te overheersend wordt. Sauzen met boter erin, zijn meestal erg zwaar.De smoked leent zich goed als vervanger van boter. Een saus wordt er lichter door en dat past in de huidige eettrend van minder zwaar en vooral gezond eten.”

TOPCHEFS DELEN ONLINE RECEPTEN

De Smoked Arbequina is de zesde variant olijfolie van Valderrama. Op de website Valderrama.nl kun je onder ‘ReceptenvanTopchefs’ een groot aantal patron-cuisiniers met alle variëteiten aan het werk zien. Fred kreeg reeds 69 patron-cuisiniers zo ver om er recepten te delen zodat amateurkoks thuis en professionals in de keukens van restaurant tot brasserie en eetcafé ook smaakvolle resultaten

kunnen boeken met de oliën van Valderrama.

Zeer gecharmeerd van de Smoked Arbequina

Ook chefkok Dick Middelweerd van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre staat op zijn site. Dick onderkent de unieke kwaliteit van de verschillende Valderrama variëteiten. Hij is dan ook erg nieuwsgierig naar hoe de gerookte olijfolie smaakt. Hij zegt: “Fred heeft gelijk met zijn opmerking over licht en gezond eten, dit is zeker een trend en past bovendien bij het huidige lenteseizoen.” Dick zet zijn 25 jaar ervaring vandaag graag in om de Smoked Arbequina te gebruiken in één van zijn gerechten. “Op onze menukaart staat het voorgerecht ‘Langoustine met een jus van gerookte raapstelen’. Een jus is geen saus, maar een luchtige substantie, licht en gezond dus, omdat er geen boter in zit. Ik voeg enkele druppels van de olie toe zodat de jus een lichte rooksmaak krijgt. Die past goed bij de asperges die ook onderdeel van dit gerecht zijn. Ik heb de olie eerst puur geproefd en ben er zeer gecharmeerd van, de rooksmaak is heel subtiel en het spreekt me aan dat er geen kunstmatige smaakstoffen aan toegevoegd zijn. De smaak is inderdaad uniek.”

‘GESLAAGD EXPERIMENT’

Samen met collega kok Koen van den Hurk bereidt Dick het gerecht. Met veel aandacht maken ze het bord op en ordenen ze de verschillende ingrediënten. Maar niet alleen het oog wil iets natuurlijk.

Onder de mooie, fris groen en gele garnituur, ligt naast de asperge en de langoustine een bergje kamut met lijnzaad. “Dit zijn granen en zaden die veel goede koolhydraten bevatten en erg smaakvol zijn”, vertelt Dick.

Als het gerecht van alle kanten is gefotografeerd, mag de verslaggeefster het oppeuzelen. Het smaakt werkelijk fantastisch! Ook Michelinchef Dick is tevreden: “Het experiment is geslaagd,

het is een heel mooi product en een mooie toevoeging voor dit gerecht.”

Bekijk deze tekst in de opgemaakte versie.


Het team van sterkoks: Roger Rassin, Cees Helder, Jeroen Robberegt en de Paul Fagel samen met Fred ten Kroode van Valerrama Olijf Olie (midden)Jubileumworkshop Recepten Voor Topschefs - Misset Horeca - publicatie & foto's - Receptenvantopchefs.nl heeft op zaterdag 14 maart 2015 met een masterclass bij het Miele Inspirience Centre te Vianen gevierd dat de site de grens van 1 miljoen bezoekers is gepasseerd. Onder leiding van executive chef Jeroen Robberegt en de coaches Cees Helder, Roger Rassin en Paul Fagel kookten de 64 aanwezige gasten een menu. Lees meer ...


Valderrama Olijfolie, Paul Fagel & Raoul BadalPassion HI - In het prachtige Inspirience Centre van Miele ging de nieuwe editie van Recepten van Topchefs meteen goed van start. De founding partners Alfred Verhagen en Fred ten Kroode van Valderrama zijn erg blij met de huidige ontwikkelingen: De samenwerking met Miele is een stapje verder in de ontwikkeling van Recepten voor Topchefs. Met hun bereik in de particuliere markt gaat er een nog veel grotere deur open. Lees meer...


Mayonaise met Valderrama Ocal Olijfolie

De essentie van deze compositie is de saus! Ananasmikado met 'Mayo' van Ocal Valderrama Olijfolie.

Hij wordt als een mayonaise bereid en heeft vele smaaklagen en dat terwijl het uit maar drie ingrediënten bestaat. De hele compositie is geïnspireerd op een klassieker van Alain Passard. Bekijk het gehele recept


Méditerranée, genieten van het mediterrane levenGouden smaakmaker uit Spanje

Valderrama, de naam klinkt al robuust en betrouwbaar, als een in de dorre Spaanse hoogvlakten gewortelde boom of een onverschrokken conquistador. Het is de naam van een Spaanse familie die al sinds 1853 in de olijfolie zit en is uitgegroeid tot een gerenommeerd merk. Topchefs bejubelen de kwaliteit van de verschillende varianten Valderrama-olie. Lees meer...


Entree, het platform voor de horeca

Miljoen bezoekers voor ReceptenvanTopchefs.nl

Bericht van EntreeMagazine.nl / DINSDAG 17 MAART 2015

Zaterdag, 14 maart 2015, vierde receptenvantopchefs.nl (RVTC) in het Miele Inspirience Centre te Vianen de 1 miljoenste bezoeker. Onder leiding van Executive Chef Jeroen Robberegt en de coaches Cees Helder, Roger Rassin en Paul Fagel, bij elkaar opgeteld goed voor maar liefst 7 Michelin sterren, kookten de 64 aanwezige gasten een menu, bestaande uit de respectievelijke favoriete signatuur gerechten van deze Topchefs. Gerechten, die uiteraard voor een ieder toegankelijk zijn op de site van RVTC.

Fred ten Kroode opende deze speciale dag met een historisch overzicht, hoe RVTC vanaf september 2008 met een gemiddelde van 19 bezoekers per maand, uitgroeide tot een culinair instituut, dat op dit moment, maar liefst 300.000 bezoekers per jaar scoort en zich met een geheel eigen stijl een unieke plek in de in de culinaire wereld van vandaag heeft verworven. Fred maakte tevens duidelijk, dat de organisatie niet één specifieke bezoeker als de miljoenste bezoeker heeft willen aanwijzen, maar alle 64 gasten te samen het kenmerk van de miljoenste bezoeker heeft toegekend.

De coaches presenteerden in eerste instantie de bereiding van hun gerecht tot en met het uitserveren. In tweede termijn demonstreerden zij de wijze waarop het gerecht moest worden afgemaakt en op het bord gepresenteerd diende te worden. Het menu zag er als volgt uit:

Voorgerecht

Ossenhaastartaar, eidooiermousseline en ansjovistapenade. Coach: Cees Helder, voormalig Patron Cuisinier van restaurant Parkheuvel*** in Rotterdam.

Tussengerecht

Kreeft thermidor, hollandaisesaus. Coach: Paul Fagel, voormalig Patron Cuisinier van restaurant Duurstede* te Wijk bij Duurstede.

Hoofdgerecht

Anjou duif, rode biet, doperwten, framboos. Coach: Roger Rassin, executive Chef van restaurant La Rive* in het hoofdstedelijk Amstel Hotel.

Nagerecht

Meringues , geroosterde amandelen, Zwiterse room, Lambada aardbeien met Grand Marnier. Coach: Cees Helder.

De gasten kregen na iedere bereiding ruimschoots de gelegenheid om onder het genot van mooie wijnen, van hun eigen bereide gerecht te genieten. De presentatie was in handen van de vaste presentatrice van RVTC, Ramona van Zweden. Schitterende momenten werden vastgelegd door het eigen camerateam van RVTC en zullen spoedig op de site van RVTC worden gepubliceerd. Niet alleen de gasten waren buitengewoon enthousiast over deze ongewone culinaire happening, ook de partners van RVTC waren bijzonder gelukkig met het succes en de fantastische sfeer, die Miele in het Inspirience Centre wist te creëren.

De partners van ReceptenvanTopchefs.nl:

Koppert Cress

Valderrama Olijf Olie

Miele Nederland

Freshweb


Het Parool Eten & Drinken Smulpapen

Smulpapen Tom Kellerhuis Stoomt uit allerhande keukens bedrieglijk simpele gerechten klaar - Het Parool

Niet ver van de voormalige Spaanse hoofdstad Toledo staat te midden van onafzienbare rijen olijfbomen een op nogal klein en verweerd fabriekje. Hier wordt sinds 2002 olijfolie geproduceerd. Deze olie wordt niet geperst, maar gecentrifugeerd, waarbij water, olie en pulp van elkaar worden gescheiden, wat volgens de producent een zachter, minder bitter en aromatischer resultaat geeft. Ook wordt de olie supersnel verwerkt: van boom tot fles in 45 minuten, wat leidt tot minder verlies van smaak en vitamines. En dat proef je.

Ik ontdekte deze olie toen ik onlangs toetrad tot het Koksgilde en ter verwelkoming vier flessen cadeau kreeg. U denkt: olijfolie is toch olijfolie? Nee hoor, er zijn talloze olijvensoorten en -olies. Valderrama maakt vijf soorten plus een grand cru, een blend van vier oliën. De olie van de arbequina-olijf (smaakt naar groene appeltjes, net gemaaid gras, limoen, mango en banaan) is bijvoorbeeld ideaal voor salades en dressings. Hojiblanca (jong hout, tomaat en rucola) is perfect voor bakken, braden of frituren. Picodu (verfijnde olijvensmaak met een ‘nootje’) is perfect voor mayonaises of vis en schaal-, en schelpdieren. Ocal, de neutraalste en zachtste, is geschikt om te aromatiseren, dus om de smaak van diverse producten te versterken zonder dat je de olijfolie terugproeft. Cornicabra is de meest uitgesproken

olie (groen gras, grapefruit, citroen, pepertje), geschikt voor bakken en braden, wild en gevogelte.

En dan is er nog die verrassende gerookte olie, ‘smoked Arbequina’, waarvan een paar druppeltjes op vlees, vis of schaal- en schelpdieren wonderen doen. Tal van topkoks werken al met deze oliën, maar u moet ze natuurlijk eerst eens zelf proberen. Te koop bij delicatessenwinkels of via de website van Valderrama. Reageren? t.kellerhuis@parool.nl. Bekijk het artikel inclusief recept van Tom Kellerhuis van het Parool.


Voorjaarsrecept Librije's Winkel met Valderrama Olijfolie

Voorjaarsrecept: Tartaar van Rund met basilicum uit Librije's Winkel

In de wereld van De Librije koken wij alleen met producten uit het seizoen. Met het voorjaar in zicht willen wij u dit heerlijke recept niet onthouden. Geniet van onze ‘tartaar met rund en basilicum’. Een smakelijk recept dat bol staat van verrassende smaken. Doordat de tartaar met de hand gesneden wordt, krijgt deze nog meer bite! Bekijk ons recept


Passion HI 'Smoked Arbequina'Deze ‘Smoked Arbequina’ was het grote succes tijdens de Horeca beurs Gastvrij Rotterdam.

Valderrama Olijfolie was destijds trendsetter in ‘olijfolieland’, door als eerste producent de olijfolie te centrifugeren in plaats van op de ‘eeuwenoude’ wijze te blijven persen. Ook nu weer geeft Valderrama de richting aan, door als eerste een ‘gerookte’ versie van zijn Arbequina op de markt te introduceren. Wilt u deze publicatie verder lezen ...Elsevier over Valderrama 'Smoked' Arbequina

Spaanse vinding - Elsevier Eten & Drinken

De Spaanse olijfolieproducent Valderrama introduceerde onlangs een nieuwigheid: Smoked Arbequina. Dat Arbequina kende ik wel, als een van hun olijfolievarianten, maar smoked, gerookt? Wat het was kon ik proeven tijdens een rondleiding door de olijfboomgaarden en fabriek van Valderrama in de buurt van Toledo ... Lees meer>>


Kerstpakket / eindejaarsgeschenk Librije

Valderrama Arbequina olijfolie in de 'Ongehutste Pot 2' van De Librije

In de brochure met geschenkpakketten van De Librije kan men een keuze maken voor het pakket 'De Ongehutste Pot 2' (klik hier voor de brochure). Een fles Arbequina van 500ml. van Valderrama Olijfolie is een smaakbepalend onderdeel van dit cadeaupakket.


NOVITEIT NOVITEIT NOVITEIT NOVITEIT

Valderrama, introduceerde tijdens Gastvrij Rotterdam “Smoked Arbequina”

als uniek resultaat van een nieuwe innovatie

Valderrama was destijds trendsetter in ‘olijfolieland’, door als eerste producent de olijfolie te centrifugeren in plaats van op de ‘eeuwenoude’ wijze te blijven persen.

Ook nu weer geeft Valderrama de richting aan, door als eerste een ‘gerookte’ versie van zijn Arbequina op de markt te introduceren.

Deze ‘Smoked Arbequina’ was het grote succes tijdens de Horeca beurs Gastvrij Rotterdam.

Valderrama AHUMADO 'Smoked Arbequina' Olijfolie

De ‘Smoked Arbequina’ wordt in een rookkast ‘koudgerookt’ op een mengsel van hooi, eikenhoutkrullen en diverse kruiden. Volgens een methode, zoals in Finland reeds 1000 jaar gebruikelijk is, nu echter uitgevoerd op de Finca van Valderrama in Toledo.

Het effect is verbluffend. Het ruiken van deze olijfolie is op zich al een feest. Een fantastisch en uniek aroma maakt zich van de reukzin meester. De smaakbeleving overtreft zelfs de hierboven

beschreven geurervaring.

Belangrijk te vermelden, dat de rooksmaak alleen door het rookproces wordt bereikt. Er worden door Valderrama géén essences of andere zaken toegevoegd. De Arbequina blijft 100% olijfolie zonder enige toevoeging.

Toepassingen: Een paar druppels gemengd door ‘Steak Tartare’ of een tartaar van verse tonijn, witvis of zalm, genereert een intensere smaakbeleving. Spray een ‘pufje’ over lams-, kalfs-, rund-, varkensvlees of wild, bereid op de plancha, om een verrassend effect van het bereide vleesproduct te bereiken. ‘Smoked Arbequina’ leent zich bij uitstek voor de bereiding van barbecue dressings en mayonaises. Bij het gebruik van ‘Smoked Arbequina’ geldt: ‘Less is more’, in dat geval komen de aroma’s het meest verfijnd tot hun recht. Inmiddels hebben zeven bekende horeca groothandels de ‘Smoked Arbequina’ in hun assortiment opgenomen. Deze unieke olijfolie is tevens in de webwinkel van Valderrama Olijfolie te verkrijgen.

Voor info: Valderrama 035 533 98 60 of fred.tenkroode@wxs.nl


Meest recente publicatie:

VALDERRAMAintruduceert Pedro Ximénez Vinegar “Don Millán”

Het olijfoliemerk Valderrama completeert haar gamma met een sherry azijn van de Palominodruif aangevuld met Pedro Ximénez sherry. Deze sherryazijn wordt geleverd in de authentieke sherryfles van 750 ml onder het label van Don Millán. Lees verder>>


Meest recente publicatie:

Artikel: Olijfolie Valderrama van Lekkernijver

Een van de opmerkelijke olijfoliën is Valderrama. Spaanse olie van hoge kwaliteit, in de variëteiten Arbequina, Hojiblanca, Ocal, Picudo en Cornicabra. Lekkernijver beschreef al eens uitgebreid het productieproces, vijf jaar geleden. Op de website van Valderrama is het nog steeds te lezen. Al jaren werkt Valderrama met het centrifugeren van de gemalen olijven. Daarnaast probeert het bedrijf zo veel mogelijk polyfenolen (antioxidanten) uit de pit mee te nemen in de olie. Om vervolgens de olie op de fles zo goed mogelijk te conserveren. Lees verder>>


De Proefkrant over Olijfolie

Meest recente publicatie:

Artikel: Een wijnschrijver over olijfolie

Gert Crum

Schoenmaker, blijf bij je leest. Een serieuze wijze les, maar ik sla hem in de wind. Als

wijnjournalist wil ik een keer over olijfolie schrijven. Heel simpel, omdat ik het een

prachtig product vind, dat me boeit. Een product met grandioze gastronomische

kwaliteiten. Van de subtiele nuances kan ik zeer genieten. Niet voor niets koop ik in

door mij bezochte wijngebieden, na aandachtige voorstudie, vaak mijn olie. Of dat

nou in Toscane of Ligurië, in Mausanne-les-Alpilles of Nyons, in de buurt van Ronda

of bij Montilla is. Het is heerlijk om al die fijne aroma’s te proeven en het is

interessant om de verschillen te doorgronden. Althans, een poging daartoe te doen.

Naar mijn mening heeft olijfolie evenveel en voor een deel dezelfde facetten als wijn.

En juist die ingewikkelde materie zou een reden moeten zijn om er als schrijver verre

van te blijven. Lees meer>>


Chefs Revolution Impressie van Passion HI magazine

Meest recente publicatie:

Artikel: Cees Helder en Valderrama olijfolie In het atelier van Librije’s Zusje had een heel bijzondere kookworkshop plaats. Onder leiding van, de voor mij nog steeds een van de beste chefs van Nederland ooit, Cees Helder kookte een gezelschap van chefs, journalisten en gasten twee gerechten met elkaar. Een gezellige mix van talent, enthousiasme en inzet maakte het tot een bijzondere gebeurtenis. Bekijk de publicatie van PASSION HI.


Puck Werkhoven over Robert KranenborgMeest recente publicatie:

Artikel: Go Jonnie, go. Lange tijd werd voedsel in Nederland uitsluitend gezien als brandstof voor het lichaam, niet als iets om van te genieten. En nu? Holland rócks, als het om eten gaat.! Dankzij mannen als Robert Kranenborg en wijlen Cas Spijkers ontstond vorige eeuw een gastronomisch platform, waarop een veel jonge chefs konden doorgroeien tot grote internationale hoogte. Lees meer>>


MissetHoreca over Nederlandse SterchefsMeest recente publicatie:

Website: Misset Horeca

Lancering eigen olijfolie De Librije op Chefs (R)evolution -

In het bijzijn van tal van Nederlandse sterchefs is op 4 juni in de kookschool van Librije’s Hotel de eigen olijfolie van Jonnie en Thérèse Boer, Eek & Eulie gepresenteerd. Lees meer>>


Hap en TapMeest recente publicatie:

Artikel: Gastronomisch festival Chefs(R)Evolution

Eigen merk Jonnie en Thérèse Boer nu ook met olijfolie van Valderrama - Oké, als Jonnie en Thérèse Boer ergens voor gaan, leveren ze zelden half werk. Het sterrenensemble dat echter op kwam dagen tijdens het begin deze maand gehouden festival Chefs(R)Evolution, was ronduit indrukwekkend. Ook Valderramaimporteur Fred ten Kroode had een duit in het zakje gedaan door onder meer topchef Cees Helder naar Zwolle te halen. Het werd een mooi gastronomisch feest van hoog niveau ... Lees meer>>


Horeca Magazine NoordMeest recente publicatie:

Artikel: Unieke samenwerking Valderrama

Unieke samenwerking Valderrama - Bekende chefs zweren al jaren bij de olijfolies van de Spaanse familie Valderrama. Sinds

1853 werkt deze Spaanse familie met veel toewijding aan de plantage en cultivering van olijfbomen om een zo hoog mogelijke kwaliteit te bereiken met haar Extra Virgin. Inmiddels hebben Jonnie en Thérèse Boer de variëteit Arbequina van Valderrama onder hun huislabel, Eek & Eulie, gebracht. “Een hele eer.” Lees meer>>


HorecavizierMeest recente publicatie:

Website: horicavizier.nl

Indrukwekende line-up bij workshop Valderrama - Presentatie Valderrama tijdens Chefs Revolution. Cees Helder gaf 4 juni, tijdens de tweede dag van Chefs Revolution, een workshop aan nationale en internationale chefs, pers en een Spaanse delegatie bestaande uit José Valderrama, Excellentie   Señor  Javier Vallaure, ambassadeur van Spanje, Landbouw Attaché  Señor  Fernanda Miranda de Lara de Onis en de directeur van het Spaans bureau voor toerisme  Señora  Milagros Montes.

Eek&Eulie

Na de uitleg konden de genodigden zelf aan de slag om samen met de indrukwekkende line-up aan chefs hun maaltje voor die middag bij elkaar te koken. De lunch werd gehouden ter ere van het samenwerkingsverband tussen  Valderrama Olijf Olie Grand Cru en Jonnie en Thérèse Boer  die sinds april een tweetal flessen olijfolie, gevuld met de variëteit Arbequina van Valderrama, geïntroduceerd hebben onder het label van hun huismerk Eek&Eulie.

Beuken

“Ik heb van alles voorbereid en kan deze gerechten versneld bereiden, maar jullie  mogen zo even flink beuken”, grapte Helder. Onder zijn handen en een indrukwekkende stilte vanuit de aanwezigen in Librije’s Atelier werd een voorgerechtje met langoustines en een brioche met ganzenlever en truffel bereid. In beiden gerechten was een rol weggelegd voor de olijfolie waar het allemaal om draaide.

Deelnemende chefs aan de workshop waren Sergio Herman, Jonnie Boer, Elena Arzak, Erik van Loo, Jannis Brevet, Hendrik Buysse, Margot Reuten, Alain Alders, Lars du Bois, Francois Geurds, Jarno Eggen, Wilco Berends, Chris Naylor, Erik de Boer en Luc Kusters.


Jamie TijdschriftMeest recente publicatie:

Blad - Jamie

Eulie op het vuur Bekende (Nederlandse) chefs zweren al jaren bij de olijfoliën van de Spaanse familie Valderrama. Die kwamen zo'n tien jaar geleden op het lumineuze idee om hun olijven te centrufigeren in plaats van ze te persen. Grote voordeel daarvan: het gaat heel snel (van pluk tot in de fles duurt maar drie kwartier!) en door die korte werktijd blijven alle aroma's en smaken zo veel mogelijk behouden. Om hun oliesoorten nog meer onder de aandacht te brengen, heeft Valderrama vooraanstaande chef-koks gevraagd met hen samen te werken. 'Onze' Jonnie en Thérèse Boer van restaurant De Librije zijn de eersten in het rijtje prominenten. In juni wordt de Arbequina Eulie van Valderrama gepresenteerd, die vanaf dat moment ook te koop is via de webwinkel van Valderrama.nl.

 

Filmmateriaal: