Olijfolie producten

Valderrama, introduceerde tijdens Gastvrij Rotterdam “Smoked Arbequina” als uniek resultaat van een nieuw innovatie.

Valderrama was destijds trendsetter in ‘olijfolieland’, door als eerste producent de olijfolie te centrifugeren in plaats van op de ‘eeuwenoude’ wijze te blijven persen. Ook nu weer geeft Valderrama de richting aan, door als eerste een ‘gerookte’ versie van zijn Arbequina op de markt te introduceren. De Smoked Arbequina wordt in een rookkast ‘koudgerookt’ op een mengsel van hooi, eikenhoutkrullen en diverse kruiden. Volgens een ‘rookmethode, zoals deze in Finland reeds 1000 jaar gebruik is, m.d.v. dat deze wordt uitgevoerd in op de Finca van Valderrama in Toledo.

Het effect is verbluffend. Het ruiken van deze olijfolie is reeds een feest. Een fantastisch en uniek aroma maakt zich van de reukzin meester. De smaakbeleving overtreft alsnog de hierboven beschreven geurervaring. Belangrijk te vermelden, dat de rooksmaak alleen door het rookproces wordt bereikt, er worden door Valderrama géén essences of andere zaken toegevoegd. De Arbequina blijft 100% olijfolie zonder enige toevoeging.

Toepassing: Een paar druppels gemengd door ‘Steak Tartare’ of een tartaar van verse tonijn, witvis of zalm genereert een geheel andere beleving tijdens het nuttigen. Spray een ‘pufje’ over lamsvlees, rundvlees, varkensvlees of wild, bereid op de ‘plancha’ om een verrassend effect van het bereide vleesproduct te bereiken. “Smoked Arbequina” leent zich bij uitstek voor de bereiding van barbecue mayonaises. Bij het gebruik van “Smoked Arbequina” geldt: ”Less is more”, in dat geval komen de aroma’s het meest verfijnd tot hun recht. Dit product zal vanaf 15 oktober 2013 in de webwinkel op de site van Valderrama te verkrijgen zijn.

Arbequina 1000ml olijfolie

Arbequina olijfolie

Smaak: groene appeltjes, limoen, mango, banaan en vers gemaaid gras.
Eigenschap: Ideaal voor salades, dressings, risotto, het glaceren van groenten.
Toepassingen: Uniek over verse vruchten, zoals gele meloen, ananas en banaan.
Tip: Perfect om witbrood in te dopen.

Gerechten bereid met Arbequina Olijfolie


Bekijk Arbequina Olijfolie producten in de webwinkel

Hoijblanca 1000ml olijfolie

Hojiblanca olijfolie

Smaak: Zachte tonen van rucola, jong groen hout, liguster en tomaat. Ultiem geschikt voor zowel de ‘koude’ als de ‘warme’ keuken.
Eigenschap: Ideaal voor bakken en braden (kan hogere temperaturen verdragen).
Toepassingen: tonijn, vleesbereiding, gevulde tomaatjes, gemengde salades.
Tip: Heerlijk om donker en zuurdesem brood in te dopen.

Gerechten bereid met Hojiblanca Olijfolie


Bekijk Hojiblanca Olijfolie producten in de webwinkel

Ocal 1000ml olijfolie

Cornicabra olijfolie

Smaak: Groen gras, grapefruit, citroen en een pepertje.
Eigenschap: Uitermate geschikt voor bakken en braden.

Gerechten bereid met Cornicabra Olijfolie


Bekijk al Cornicabra Olijfolie producten in de webwinkel

Hoijblanca 1000ml olijfolie

Ocal olijfolie

Smaak: De zachtste en meest neutrale van de vijf variëteiten
Toepassingen: Zéér geschikt voor het glaceren van groenten, het afmaken van puree, over de carpaccio en het monteren van sausen in plaats van boter.

Gerechten bereid met Ocal Olijfolie


Bekijk Ocal Olijfolie producten in de webwinkel

Picudo 1000ml olijfolie

Picudo olijfolie

Smaak: Een verfijnde olijvensmaak met een ‘botertje’, een ‘nootje’ en een ‘bittertje’.
Toepassingen: Ideaal bij de bereiding van witvis, langoustines en in vissoepen, het afmaken van puree en pasta’s, bijzonder geschikt om vis- en groenten sauzen te monteren. Dé olijfolie variëteit om mayonaises te bereiden.
Tip: Meng eens 50% geklaarde boter met 50% Picudo (handwarm) voor een perfecte botersaus over witte asperges of coquilles.

Gerechten bereid met Picudo Olijfolie


Bekijk Picudo Olijfolie producten in de webwinkel

Smoked Arbequina

Smoked Arbequina

Een paar druppels gemengd door ‘Steak Tartare’ of een tartaar van verse vis, genereert een intensere smaakbeleving. Spray een ‘pufje’ over vlees. ‘Smoked Arbequina’ leent zich bij uitstek voor de bereiding van barbecue dressings en mayonaises.

Gerechten bereid met Smoked Arbequina


Bekijk Smoked Arbequina Olijfolie producten in de webwinkel

Grand Cru Olijfolie

Grand Cru Olijfolie

Een ‘blend’ van Spaanse Michelin Chefs
Grand Cru, is een ‘blend’ van Arbequina, Hojiblanca, Picudo en Ocal, betreft de opbrengst van de eerste 4 werkdagen uit de oogsttijd en wordt geproduceerd onder 18 graden Celcius, de ‘blend’ wordt jaarlijks samengesteld door een team van Spaanse Michelin chefs en is uitermate geschikt voor salades en sauzen, dressings en om brood in te dopen.

Gerechten bereid met Grand Cru Olijfolie


Bekijk Grand Cru Olijfolie producten in de webwinkel

Don Millan sherry azijn

Pedro Ximiness

Pedro Ximines sherry azijn van Don Millàn een heerlijke zachte sherry azijn.

Gerechten bereid met Pedro Ximiness


Bekijk Pedro Ximiness producten in de webwinkel

5 literflessen olijfolie de keuze van topchefs
Librijeswinkel Valderrama 5 flessen

Jonnie & Thérèse Boer van restaurant De Librije*** in Zwolle starten in 2012 een unieke samenwerking met Valderrama Olijf Olie Grand Cru. 

Zij introduceren de variëteit Arbequina van Valderrama in een 500ml. fles onder hun eigen huislabel EEK & EULIE. Deze fles zal in loop van dit jaar bij de betere speciaalzaak verkrijgbaar zijn.

Een tweede introductie betreft de Grand Cru fles van Valderrama, waarbij de afbeelding van de typische 'V' van Valderrama op de fles is vervangen door het huismerklogo van de Librije EEK & EULIE. Eenmalig is deze Grand Cru fles gevuld met de Valderrama Arbequina en zal om die reden alleen verkrijgbaar zijn bij Librije’s Winkeltje in Zwolle.

Géén eerste persing, géén tweede persing, helemaal géén persing.

Valderrama centrifugeert volgens een geheel nieuw innovatief systeem. Het gehele productieproces vindt plaats bij maximaal 18 graden Celcius. Hoe lager de temperatuur, hoe beter de kwaliteit. Tanninegevoelige schilletjes worden binnen 1 minuut uitgecentrifugeerd. Hierdoor geen bitter en geen dominantie. Zachtheid, zachtheid, zachtheid is het kenmerk van Valderrama. Van de pluk tot in de fles duurt slechts 45 minuten. Deze korte verwerkingstijd garandeert een maximaal behoud van aroma’s, smaken, vitamines en anti oxydanten.

Valderrama is olijfolie is ongefilterd, waardoor een schitterende goudgele ‘blinde’ olijfolie ontstaat. De centrifuge vervangt het filter waardoor geen aroma’s, etc. in het filter achterblijven. Vele topchefs roemen Valderrama om haar zachte smaak en het weinig dominante karakter.
Valderrama ondersteunt en begeleidt een gerecht i.p.v. te domineren.
Hierdoor kan een schitterende smaakbalans in hun gerechten tot stand worden gebracht.

De Top Chefs zijn uitbundig over het verschijnsel van de vijf ‘single’ variëteiten. Iedere variëteit heeft zijn typische smaakkenmerken en kent daardoor ook zijn eigen toepassingen in de keuken.

De smaken worden voor 100% gegenereerd door de variëteit zelf.

Gelijk ‘Golden Delicious’ en ‘Granny Smith’ in appelenland.
Om de hals van iedere fles hangt een klein ‘boekje’ met een kookadvies van Cees Helder, de eerste Nederlandse Michelin Chef met drie sterren (Restaurant Parkheuvel*** te Rotterdam).

 

Producten: