OLIE op het VUUR

Aflevering 1 Videotorial

René Brienen van sterrestaurant Brienen aan de Maas in het Noord-Limburgse Well kookt graag met olijfolie. Hij kiest voor olijfolie op de Big Green Egg als basis voor al zijn sauzen. In onze nieuwe rubriek Olie op het vuur geeft René tekst en uitleg.

Aflevering 2 Videotorial

Michel van der Kroft, executive chef bij restaurant 't Nonnetje** in Harderwijk heeft medewerking verleend aan de serie  "Olie op het Vuur". Michel konfijt een octopus gedurende 12 uur op 70 graden Celcius in Valderrama Picudo olijfolie. Hij begeleidt dit ingrediënt met gebeukte Opperdoezer Rondjes en een schitterende groenten garnituur. Het mag gezegd: het is een uiterst leerzaam project geworden.

Serie “OLIE op het VUUR”  

Valderrama en ChefsFriends.nl zijn een samenwerking aangegaan. Fantastische video-educatie over specifieke toepassingen met de verschillende variëteiten van Valderrama. Bekende Topkoks hebben inmiddels enthousiast hun medewerking toegezegd. 

In de eerste film legt René Brienen* uit hoe je met Picudo de mooiste basisnectar kunt bereiden, voor bijvoorbeeld alle  mousseline, hollandaise bereidingen.

In de tweede film laat Michel van der Kroft** zien hoe je octopus gedurende 12 uur konfijt in dezelfde Picudo.

Een uiterst leerzaam project voor elke kok, professioneel of amateur!