Pedro Ximenez Sherry Azijn

Persbericht - Persbericht in pdf

Valderrama introduceert Pedro Ximenez Sherry Azijn
’Don Millán’

Het olijfolie merk Valderrama completeert haar gamma met een Sherry Azijn van de Pedro Ximenez druif. Het mag gezegd worden: “deze Sherry Azijn haalt minimaal hetzelfde hoge niveau als de inmiddels zeer bekende reeks van vijf variëteiten en de onnavolgbare Grand Cru van dit aansprekende merk”.

Vinagre de Jerez, Sherry Vinagre, Valderrama Olijfolie, Don Millán

Deze Sherry Azijn wordt geleverd in de authentieke sherry fles van 750ml. Onder het label van Don Millán. In Spanje krijgt een ieder bij de geboorte twee namen; één van de moeder en één van de vader. Millán is de tweede naam van José Valderrama, de trotse eigenaar van het gelijknamige bedrijf.

Tijdens het proeven van azijn trekt het zuur in de mond normaal gesproken naar de oren toe. Zo niet bij de Sherry Azijn van Don Millán . Er blijkt sprake van een unieke zoet/zuur balans, waardoor de smaken tijdens het proeven voor in de mond blijven. Dit is een ondubbelzinnig voordeel bij de verwerking in gerechten en salades.

Inmiddels heeft een groot aantal Topchefs aangegeven graag met de Sherry Azijn van Valderrama te willen werken.

Een opmerkelijk resultaat wordt verkregen door deze Don Millán langzaam tot stroopdikte te laten indampen. Desgewenst kan een weinig suiker worden toegevoegd, doch echt nodig is dit niet. Op deze wijze wordt een schitterende basis verkregen om bijvoorbeeld een streep te trekken naast een salade, dan wel het ‘stroopje’ over de salade te druppelen. Een andere toepassing: “door een lepel van deze ‘bijna stroop’ toe te voegen aan bijvoorbeeld een rode wijnsaus, wordt een schitterende verdieping van het mondgevoel gecreëerd”. De basistoepassing van de Don Millán Sherry Azijn blijft echter het bereiden van diverse dressings.

Een absolute aanrader voor de professionele keuken.

Technische data: Deze zuivere Sherry Azijn wordt gemaakt van de Palomino druif en rijpt gedurende een periode van 2 jaar op eikenhouten vaten. Drie maanden, voordat de azijn van het vat gaat, voegt Valderrama ongeveer 10 % Pedro Ximenez wijn aan deze vaten toe. De Pedro Ximenez wijn heeft een zoet karakter, die de geprononceerde smaak van de Reservé azijn op een natuurlijke wijze beduidend verzacht. Hierdoor ontstaat de schitterende ‘zoet/zuur’ balans. Don Millán Sherry Azijn wordt geproduceerd onder de controle van de Appelation Origine van Jerez/Sherry (DO). Het niveau van de rest alcohol bedraagt minder dan 1,2 %.

Voor info: Valderrama 035 533 98 60 &
www.valderrama.nl